Hopp til hovedinnhold

«Det er skrevet i sølv!» Norsk Bergverksmuseum får 26 millioner til nye utstillinger.

Den 1.10.2020 hadde leder av Stortingets familie- og kulturkomite Kristin Ørmen Johnsen (H) invitert seg på besøk til oss på Norsk Bergverksmuseum, og det var innkalt til pressekonferanse. Og den gledelige nyheten som Kristin kom med var en lekkasje fra neste års statsbudsjett.

  • Pressekonferanse
    1/1
    Museets direktør Alfhild Skaaardal, leder av kulturkomiteen Kristin Ørmen Johnsen, styreleder Helge Evju og ordfører Kari Anne Sand feirer bevilgningen med kake. Norsk Bergverksmuseum/J. W. Olsrud

«Det er skrevet i sølv» sier Ørmen Johnsen

«Dere sendte en søknad til departementet på 26 millioner kroner for nettopp å løfte Kongsbergs, og egentlig Norges, unike sølvsamling og historie. Og det er ganske trangt om penger i kulturbudsjettene, men nå ha jo også kulturministeren vært her – og jeg skal hilse fra Abid Raja. Men jeg kan glede både Kongsberg og egentlig hele Norge med at regjeringen vil foreslå å bevilge til sammen 26 millioner kroner til nettopp disse utstillingene! Og dette er nå skrevet i SØLV!»

Museets søknad om midler til nye utstillinger er altså innvilget! Vi får 3 millioner neste år, men totalt 26 millioner over de neste årene. Hurra! I tillegg har vi allerede fått bevilget 2,5 millioner fra Viken og 5 millioner over to år fra Kongsberg kommune. «Dette er en gledens dag!» sier museets styreleder Helge Evju, og følger opp med å si at styret kommer til å jobbe videre med å sikre finansiering til prosjektet. Kongsbergs ordfører sier i sin tale, «Gratulerer med dagen!», og videre sier hun at kommunen er med på laget. Det er museets direktør, Alfhild Skaardal, som avslutter dagens pressekonferanse med å understreke at dette er en utrolig viktig dag for museet. «Nå skal vi endelig komme videre. Vi skal løfte museet til nye, spennende og innovative høyder!» Hun benytter også anledningen til å takke fylkeskommunen og kommunen for å være med på spleiselaget mellom stat, fylke og kommune som er så sentralt. Og ikke minst takker hun Kristin Ørmen Johnsen for det lange og gode samarbeidet som har strukket seg over flere år, som har hatt noen nedturer, men som nå avsluttes med en kjempe opptur! 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1