Hopp til hovedinnhold

Familiedag på Haus Sachsen

Vi ønsker nok en gang velkommen til familiedag på Sachsen! Her er det mange gratis omvisninger og aktiviteter for små og store, samt salg av pizza, vafler, saft og kaffe. Vel møtt!

  • Dronebilde fra Haus Sachsen
    1/1
    Dronebilde fra Haus Sachsen C. Berg/Norsk Bergverksmuseum

Program

Kl. 09.30-12. Guidet omvisning fra Funkelia til Sachsen. Turen går fra Funkelia opp Ollebakkene med Sølvverkets Venner v/ Odd Arne Helleberg som omviser. Møt opp ved den store grana ved parkeringsplassen i Funkelia. På denne ruta kan en se "alt" som er å se om Kongsberg Sølvverk og om byens skihistorie, om en bare ser godt nok etter.!

Kl. 12. Velkommen til familiedag

Kl. 12-15. Aktiviteter for hele familien på Sachsen. Med Kongsberg KFUK-KFUM-speidere, Røde Kors, Kongsberg og Omegns turistforening og selvfølgelig bergverksmuseet.

Grav frem 50 millioner år gamle fossiler eller kle deg ut som en ekte gruvearbeider! Padle i kano på Store Sachsendam, lær førstehjelp med Røde Kors, lek, aktiviteter og spill! Salg av vafler, saft og kaffe.

Kl. 12.30-13.30. Guidet omvisning på Sachsen v/ museumspedagog Bjørnar Sandvold. Kom inn og kikk i sakkerhuset der arbeiderne bodde!

Kl. 14: Stollvandring i Sachsenstoll v/ museumspedagog Bjørnar Sandvold. NB: Husk gummistøvler og lommelykt!

Kl. 14: Guidet omvisning ved dammer og renner. Med Sølvverkets venner v/ Odd Arne Helleberg i nærområdet på Sachsen.

Kl. 14.30: Stollvandring i Sachsenstoll v/ museumspedagog Bjørnar Sandvold. NB: Husk gummistøvler og lommelykt!

NB! Vi anbefaler folk å gå eller sykle til arrangementet. Museet har ingen parkeringsplasser. Og det er begrenset med parkeringsmuligheter i Sachsenkrysset.