Hopp til hovedinnhold

Festsalen

I Kongens gruve har museet arrangementslokalet Festsalen som kan romme opp til 220 personer. Festsalen er et unikt selskapslokale da det ligger 342 meter under dagen inne i Sølvgruvene. Opplevelsen starter på utsiden av stollinngangen: for å nå Festsalen må du gå eller ta gruvetoget 2,3 kilometer inn i fjellet.

 • 1/2
  Julebord C. Berg/Norsk Bergverksmuseum
 • 2/2
  Julebord C. Berg/Norsk Bergverksmuseum

Det tar 15 minutter å kjøre toget inn eller ut av gruva. Når dere kommer inn i ankomstsalen inne i Kongens gruve kan dere enten ha en aktivitet som kubbmesterskap eller badminton, før dere samles til møte, middag eller lunsj i Festsalen. Eller hva med en gruvesafari eller omvisning før maten? 

Festsalen gir mulighet for sammenkomster som:

 • Kick-off og team buidling
 • Møter, workshops eller konferanser
 • Julebord med jobb eller venner
 • Familieselskap
 • Festmiddag
 • Bursdag
 • Konfirmasjon
 • Bryllup
 • "Reunions" med gamleklassen eller fotballaget

Du kan velge mellom tre ulike temaer på omvisninger i Kongens gruve, og det er inkludert i prisen: en omvisning i hele publikumsruten, med fokus på livet som arbeider ved Sølvverket, de geologiske forutsetningene for sølvforekomsten og det flotte anlegget. Du kan også velge en omvisning som fokuserer på utviklingen av teknologien som gjorde arbeidet mulig, eller vi fokuserer på de geologiske aspektene ved fjellet som sølvet oppstod i. 

Alle omvisningene varer i ca. 60 min.

Arrangement i Festsalen:

Maks kapasitet er 220 personer, men vi anbefaler et tak på 180 personer hvis det skal være bespisning i Festsalen. Det er plass til 110 passasjerer per togavgang, og turen inn tar 20 minutter. Minstepris er for 4 timer og inkluderer transport inn og ut og omvisning. Timer utover dette betaler man ekstra for. Ved konferanse har man tilgang til WIFI, projektor og lerret. Mat og drikke bestilles utenom. Se våre menyer og prislister.

Arrangement i Festsalen: Maks kapasitet er 220 personer, men vi anbefaler et tak på 180 personer hvis det skal være bespisning i Festsalen. Det er plass til 110 passasjerer per togavgang, og turen inn tar 20 minutter. Minstepris er for 4 timer og inkluderer transport inn og ut og omvisning. Timer utover dette betaler man ekstra for. Ved konferanse har man tilgang til WIFI, projektor og lerret. Mat og drikke bestilles utenom. Se våre menyer og prislister.

Arrangement med gruvesafari.

Gruvesafari er en ekspedisjon i gruvesystemet utenfor den normale publikumsruta. Dette er turer som setter litt høyere krav til fysikk. Her har vi to typer turer, enten vandring inn Christian den 7.stoll eller vandring til Gottes Hülfe in der Noth. Prisene tar utgangspunkt i fem timer.

 • Mann med karbidlykt i Gottes Hulfe in der noth
  Gruvesafari Norsk Bergverksmuseum/ C. Berg
Arrangement med gruvesafari. Gruvesafari er en ekspedisjon i gruvesystemet utenfor den normale publikumsruta. Dette er turer som setter litt høyere krav til fysikk. Her har vi to typer turer, enten vandring inn Christian den 7.stoll eller vandring til Gottes Hülfe in der Noth. Prisene tar utgangspunkt i fem timer.

Fakta

Festsalen ble sprengt ut som evakueringsrom for Riksarkivet i 1943 og ga plass til 2000 hyllemeter med dokumenter og bøker. 10 -12 kontormedarbeidere hadde sitt daglige virke her fra juli 1943 til juni 1945. I dag er det moderne fasiliteter for å håndtere bespisning. Rommet er oppvarmet og det er tilgang på moderne toalettfasiliteter.

For booking eller spørsmål

Ta kontakt med oss på:

Epost: post@bvm.no eller telefon +47 919 13 200

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1