Hopp til hovedinnhold

Gruvesafari

Gruvesafari er en ekspedisjon under jord. Dette gjør at man får et større innblikk i det enorme gruvesystemet som finnes på Kongsberg. Safariene går inn til områder som er utenfor den tilrettelagte publikumsruta. Dette er guidede turer som byr på en autentisk gruveopplevelse med spenning og lærdom i deler av gruvene uten lys og tilrettelagt underlag.

Gruvesafariene kan bookes alene eller i forbindelse med våre selskapslokaler, Festsalen og Oppholdet, inne i gruva. Du kan ha din neste festmiddag eller firmafest i Kongens gruve og velge hvilken omvisning som passer best for deg og dine gjester. Eller du kan booke den safarien du ønsker.

Turene går til områder i gruvesystemet som i mindre grad er tilrettelagt for publikum, derfor må hver enkelt bære lykter. Egne lykter kan medbringes, men vi låner også ut. Vanntett skotøy anbefales. Sikkerheten er godt i varetatt. Turene er hovedsakelig på bestilling fra grupper, men vi setter opp turer i løpet av sesongen som enkeltpersoner kan kjøpe billetter til. Se museets program for detaljer om dette. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1