Hopp til hovedinnhold

Hannibalboka

Her kan alle som er glad og interessert i Kongsbergs skihistorie lese Hannibalboka i digital versjon. Hannibalbakken var fra 1926 og til ut på 1950-tallet en av verdens mest kjente bakker, og et møtested for hoppere fra inn- og utland i trening og konkurranse. Sverre Stordahl, sekretær i Kongsberg Idrettsforenings skiavdeling, skrev de første ord i boka:

Kongsberg Idrettsforenings Skiavdeling er glad for alle skivenners besøk – både fra utland og innland. Våre gjester vilde gjøre oss en stor glede ved å skrive sine navn i denne bok. Vi takker på forhånd.

I boka har folk fra hele verden skrevet seg inn. Her har det vært besøkende fra blant annet Japan, USA, Tyskland, Sverige, Canada, Finland, Sovjetunionen for å nevne noen. Det var ikke bare hoppere, andre idretter som fotball, alpint, turn, skøyter er representert i hoppbakkens «gjestebok». Her er det mange historier og bilder som ikke er så godt kjent fra før. Sigmund Ruuds hopp på «stratosfærehoppet» i 1932 er spennende lesning og Johanne Kolstad og Nusse Braskerud skrev seg inn i boka i 1931. Reidar Andersen sa det kort og godt: Ingen kan si at ikke Kongsberg er Norges fineste vintersportssted, kort sagt «Norges Davos».

Kos dere med boka!

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1