Hopp til hovedinnhold

Omvisning i Kongens gruve

Kongens gruve er vår besøksgruve, hvor publikum kjøres med gruvetoget inn i fjellet og får oppleve historien til Kongsberg Sølvverk. I sesong går det oppsatte turer som enkeltpersoner kan kjøpe billetter til. Bestillingsturer kan gjøres gjennom hele året.

Omvisninger kan bookes alene eller i forbindelse med våre selskapslokaler, Festsalen og Oppholdet, inne i gruva. Du kan ha din neste festmiddag eller firmafest i Kongens gruve og velge hvilken omvisning som passer best for deg og dine gjester. Eller du kan booke en togtur inn med den omvisningen du ønsker.

Booking og spørsmål

Ta kontakt med oss på:
Epost: post@bvm.no eller telefon +47 919 13 200

Priser:
Dagtid på hverdager: minstepris kr 7.000,- for inntil 20 personer - kr 350,- pr person over 20
Kveld og helg: minstepris kr 10.000,- for inntil 20 personer - kr 350,- pr person over 20

Sikkerhetskrav:
Omvisningsruten i Sølvgruvene blir gjennomført i det nedlagte gruveområdet Kongens Gruve og har en total lengde på ca. 800 m, med en høydeforskjell tilsvarende 5 etasjer. For å kunne være med på omvisning må besøkende kunne gå 5 etasjer i trapper og alle må være i stand til å gå ut av gruven via stollen (togtunnelen) dersom det skulle oppstå en evakueringssituasjon. Dette er en strekning på 2.3 km uten annen belysning enn markeringslys. Gruveanlegget er dermed dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere, besøkende med svak fysikk eller synshemning. 

Nedre aldersgrense: 3 år/ Anbefalt aldersgrense: fra 5 år og oppover.
Obs: Kle dere godt for temperaturen er ca. +6 grader.

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1