Hopp til hovedinnhold

Kulturministeren besøker Norsk Bergverksmuseum

"Sånne museer liker jeg!" utbryter kulturminister Abid Raja da han blir presentert Geolaben og museets planer for nye utstillinger på besøk hos oss den 8.9.2020. Med seg hadde Raja, Kristin Ørmen Johnsen som er leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget. De jobber begge med statsbudsjettet for 2021, hvor vi har en søknad inne for nye utstillinger.

Museet har søkt Kulturdepartementet om investeringstilskudd i statsbudsjettet for 2021 og tema for møtet var nettopp søknaden og museets planer for oppgradering og fornyelse av museets utstillinger.

Geolaben, som åpner om kort tid og som er første fase i det omfattende fornyingsarbeidet, var base for møtet og kulturministeren uttrykte stor begeistring for måten vi løser vårt samfunnsoppdrag på. Han kunne ikke lover penger der og da, men hans verbale støtte og positive uttalelser lover godt for det kommende statsbudsjettet. «Dere har gjort alt riktig», understreket kulturministeren.

Etter besøket i smeltehytta, gikk turen til Saggrenda og det ble tid til et raskt besøk de 2,3 kilometerne inn til Kongens gruve. Det ga mersmak, så kanskje blir det anledning til en lengre tur med omvisning neste gang.

 • 1/5
  Abid Raja, Kristin Ørmen Johnsen, Janne Olsrud, Marielle Yakubu, Alfhild Skaardal og Ida Notvik foran museet. Norsk Bergverksmuseum/ I. Russell
 • 2/5
  Abid og Kristin i den nye buldreveggen i Geolaben. Norsk Bergverksmuseum/ J. Olsrud
 • 3/5
  Norsk Bergverksmuseum/ J. Olsrud
 • 4/5
  Abid Raja, Kristin Ørmen Johnsen og museet Mariella Yakubu viser frem interaktivt gruvekart. Norsk Bergverksmuseum/ J. Olsrud
 • 5/5
  Abid Raja og Alfhild Skaardal. Norsk Bergverksmuseum/ J. Olsrud
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1