Nyheter og aktualiteter

Smia - Saggrenda. Foto/Photo

Nytt tak på smia og verkstedet i Saggrenda

Vi er glade for å kunne meddele at smie- og verkstedbygningen i Saggrenda har fått nytt tak!

Gullutstilling. Foto/Photo

Ny mini-utstilling; "Gullfeber i sølvbyen"

Sølv fra Kongsberg er verdensberømt og finnes på ethvert museum med respekt for seg selv. Men det er kanskje ikke alle som vet at det også ble funnet gull på Kongsberg? Naturhistorisk museum i Oslo har en samling med gullmalm fra Kongsberg som Norsk Bergverksmuseum har fått låne til utstillingen «Gullfeber i sølvbyen». De fleste av prøvene har aldri tidligere vært utstilt.

Fylkesordf.jpg. Foto/Photo

Storstilt åpning av Geolaben

Den 8.10.2020 åpnet Geolaben på museet med stor bravur! Museet hadde invitert samarbeidspartnere, interessenter og bidragsytere til markering og offisiell åpning. Det var fylkesordfører Roger Rydberg (AP) som stod for åpningen hvor mer tradisjonell snorklipping var byttet ut med «det store smellet». Altså «The Big Bang» slik det simuleres i museets 6 meter lange periodiske system.

Pressekonferanse. Foto/Photo

«Det er skrevet i sølv!» Norsk Bergverksmuseum får 26 millioner til nye utstillinger.

Den 1.10.2020 hadde leder av Stortingets familie- og kulturkomite Kristin Ørmen Johnsen (H) invitert seg på besøk til oss på Norsk Bergverksmuseum, og det var innkalt til pressekonferanse. Og den gledelige nyheten som Kristin kom med var en lekkasje fra neste års statsbudsjett.

Museet i Smeltehytta - Abid Raja. Foto/Photo

Kulturministeren besøker Norsk Bergverksmuseum

"Sånne museer liker jeg!" utbryter kulturminister Abid Raja da han blir presentert Geolaben og museets planer for nye utstillinger på besøk hos oss den 8.9.2020.